Cum se pot economisi comisioane Paypal

Categorii:Arcu' lu' Marcu
Daniel

De ceva timp, ma confrunt cu o problema: atunci cand achizitionez de pe eBay sau de pe Delcampe produse filatelice sau orice alt obiect de colectie de la un vanzator roman, de fiecare data primesc o factura „umflata”. Ma trezesc cu niste taxe suplimentare pentru transport (de exemplu, costul trimiterii postale se situeaza intre 3 si 4 $/Euro, conform solicitarii de plata, in conditiile in care o scrisoare recomandata interna intre 51-100 gr. este taxata de Posta Romana cu 3.60 lei ). In plus, atunci cand imi fac „cumparaturile” pe Delcampe, inevitabil apare si o suprataxa de 1-2 Euro, chipurile pentru comisioane Paypal corespunzatoare tranzactiei respective.

Asa ca m-am hotarat sa arat tuturor colectionarilor cum pot fi economisite comisioane Paypal, fara nici o problema, doar avand parte de o mai buna comunicare intre vanzator si cumparator. Bineinteles ca plec de la premisa ca vanzatorii sunt onesti, dar inca nu au descoperit tehnic aceasta posibilitate. Conditia esentiala pentru reducerea la zero a comisionarii de catre Paypal este ca atat expeditorul, cat si destinatarul sumei de bani sa fie din aceeasi tara.

Colectionari din toate tarile, uniti-va si reduceti orice comisioane Paypal!

Colectionari din toate tarile, uniti-va si reduceti orice comisioane Paypal!

Pasul 1

Pentru inceput, nu trebuie decat sa-i comunicati vanzatorului, dupa primirea facturii (invoice), sa va comunice adresa de email pentru a-i face o plata directa, in asa fel incat niciunul din voi sa nu fie nevoit sa suporte comisioane Paypal (incasate, in mod normal, de la cel care primeste banii). Dupa primirea adresei si logarea in contul de Paypal, apasati butonul „Send Payment„.

Cum se pot economisi comisioane Paypal - Pasul 1

Cum se pot economisi comisioane Paypal – Pasul 1

Pasul 2

Dupa aparitia casutei corespunzatoare contului destinatar, inscrieti adresa ce v-a fost furnizata de vanzator. In acel moment va vor aparea doua variante pentru scopul platii online („What are you sending money for?„). Tot ce trebuie sa faceti este sa bifati cea de-a doua casuta: „I’m sending money to family or friends„, dupa care apasati butonul „Continue„.

Cum se pot economisi comisioane Paypal - Pasul 2

Cum se pot economisi comisioane Paypal – Pasul 2

Pasul 3

Acesta este si ultimul pas, cel de verificare a sumei pe care trebuie sa o platiti. Daca totul este in regula (adica vanzatorul este inscris cu o adresa de domiciliu din aceeasi tara, veti vedea in dreptul comisionului vostru „Your fee: $0.00 USD„, iar in dreptul sumei depuse exact banii pe care vanzatorul trebuie sa-i primeasca pentru obiectul la care ati licitat, plus costul corect de expeditie postala recomandata interna. Apasati „Send Money” si totul este gata!

Cum se pot economisi comisioane Paypal - Pasul 3

Cum se pot economisi comisioane Paypal – Pasul 3

In felul acesta, voua nu vi s-a retinut nimic, iar vanzatorul si-a primit banii intregi, fara a mai suporta nici un fel de comisioane Paypal.


5 comentarii

 1. Dragos din Piatra
  Dragos din Piatra
  30/04/2013 at 14:55

  Multumim pentru astfel de ponturi!
  Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!!!

 2. Daniel
  30/04/2013 at 15:06

  @Dragos din Piatra: Oricand, cu placere. Mi-ai luat-o inainte cu urarile si de data asta… Sa va fie bine dragilor, ganduri bune de la Roman pentru toti cei 4 membri ai fameleonului!

 3. Cosmin
  Cosmin
  26/06/2013 at 22:41

  Singura problema cu trimiterea banilor sub forma de ‘cadou’ este ca in cazul in care cumparatorul nu primeste ceea ce a cumparat, nu poate deschide un incident la Paypal si nu are nici o sansa sa-si recupeze banii. Evident, daca ambii sunt de buna credinta, e ok.

 4. Diana
  Diana
  26/10/2013 at 02:47

  Pai eu nu prea am inteles si am mare nevoie sa pricep.
  De pilda eu vreau sa cumpar in particular de la cineva de la care am cumparat de multe alte ori pe Ebay, asadar un vanzator serios din Elvetia. As vrea sa trimit banii prin Paypal. Pentru o nu mi se percepe comision este de ajuns sa bifez „cadou” sau „trimit bani familiei’? Fiindca din aceeasi tara evident ca nu suntem din moment ce eu platesc de pe un card in lei, iar vanzatorul acela trebuie sa primeasca plata in dolari.
  Va rog mult sa imi raspundeti, chiar ma intereseaza asta.

 5. Daniel
  26/10/2013 at 08:38

  @Diana: Daca vanzatorul si cumparatorul sunt din alta tara nu este posibila plata fara comisionare prin Paypal. Dar, chiar si in acest caz, comisionul este scazut din contul primitorului, nu din cel al expeditorului.

Lasă un răspuns

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url