Prin targuri de colectii moldave: Piatra Neamt, urmeaza Bacau

Daniel

In Moldova, inceputul fiecarei toamne este o dedicatie pentru fiecare colectionar. Eu asa simt de fiecare data cand pornesc in circuitul principalelor targuri de colectii prin judetele moldave. Pe 22 septembrie a avut loc Targul Colectionarilor la Piatra Neamt, unul din putinele locuri din tara unde evenimentul are loc in aer liber. Anul asta a fost un soare cat pentru toata rapaiala si cancerul de anul trecut, cand mi-am adus aminte de frigul indurat in transeele aplicatiilor militare la care am participat cu doua randuri de izmene pe mine!

Ma unge pe suflet sa vad la poalele Pietricicai colectionari de seama care vin cu trenul, in „gasca”, sa-si clateasca ochii si spiritul impotmolit in neguroasele dimineti bucurestene. Aerul respirat in gradina de vara a Complexului „Unic”, locul unde isi dau intalnire filatelistii, cartofilii si numismatii, nu se compara cu nimic. Este, intr-adevar, unic si binefacator pentru sufletele pretentioase.

Targul Colectionarilor Piatra Neamt, 22 septembrie 2012

Targul Colectionarilor Piatra Neamt, 22 septembrie 2012

Targul Colectionarilor – Piatra Neamt, 22 septembrie 2012

La Piatra Neamt am revazut cativa dragi prieteni colectionari: Silviu N. Dragomir – care la 82 de ani continua sa fie activ in pasiunea care l-a consacrat, Sergiu Gabureac – care se intoarce cu placere de fiecare data in orasul in care a trait vreme de 17 ani, Mihail Macri – principalul partener de tranzactii filatelice si cartofile de vreo 3 ani incoace, Corneliu Beda – de la care intotdeauna se nimereste sa cumpar ceva chiar la spartul targului, Ioan Catana – neobositul organizator bacauan al Toamnei Colectiilor ce va sa vina…

Ma bucura faptul ca am reusit sa gasesc cateva piese rare de istorie postala, care-mi fac trebuinta in unele colectii personale, iar altele pe care le voi studia pentru a le smulge din „bezna” in care au zacut vreme de zeci de ani si a le aduce in atentia intregii comunitati din care cu mandrie fac parte.

La o sueta ca-ntre colectionari cu Silviu Dragomir - Targul Colectionarilor Piatra Neamt, 22 septembrie 2012

La o sueta ca-ntre colectionari cu Silviu Dragomir – Targul Colectionarilor Piatra Neamt, 22 septembrie 2012

Toamna Colectiilor – Bacau, 13-14 octombrie 2012

Turul celor doua targuri de colectii moldovene va continua in data de 13 septembrie la Bacau, cand voi fi prezent la manifestarea organizata de Asociatia Filatelica „Grigore Pascu”, Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” si Clubul „Colectionarii” din localitate.

„Toamna Colectiilor” bacauane a ajuns la a XI-a editie, urmand a se desfasura in binecunoscuta locatie a Muzeului de Istorie in zilele de 13 si 14 octombrie. Ziua de sambata va fi dedicata, ca de obicei, colectionarilor de filatelie, cartofilie, numismatica si antichitati, iar cea de duminica expozitiei filatelice deschisa publicului larg.

Cei care doresc sa participe, pot rezerva masa de expunere si se pot interesa de cazare la unul din cei doi organizatori principali:

– Ioan Catana, tel. 0744.548.552 sau 0334.421.875 / e-mail: ioancat@yahoo.com 

– Dan Chirita, tel. 0751.773.585

Afis "Toamna Colectiilor" Bacau, 13-14 octombrie 2012 - filatelie, cartofilie, numismatica, antichitati

Afis „Toamna Colectiilor” Bacau, 13-14 octombrie 2012 – filatelie, cartofilie, numismatica, antichitati


Un comentariu

  1. Sergiu Găbureac
    Sergiu Găbureac
    29/12/2012 at 23:07

    28 de ani, maestre !
    28 de ani am vieţuit la Piatra !

Lasă un răspuns

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url