Delcampe face curatenie in licitatii

Daniel

Pe la noi, curatenia de primavara este simbolul lucrului bine facut pentru spor si belsug in timpul anului, dar se vede treaba ca pentru site-ul de licitatii Delcampe obiceiul se inverseaza. Administratorii belgieni au ajuns, in sfarsit, la concluzia ca tot ce e prea mult strica si ochiului, si buzunarului propriu. Asa ca au facut public proiectul intins pe 2 ani, in mai multe etape, prin care si-au luat inima in dinti sa micsoreze numarul de licitatii nereprezentative.

Cu alte cuvinte, baietii lui Sebastien Delcampe s-au convins ca este momentul sa descurajeze postarile cu un timbrulet-doua timbrulete din care nimeni nu intelegea mai nimic. Nici vanzatorul, pentru ca pretul era mai mult decat insignifiant, nici administratorul, pentru ca „vanzarile” de astfel de porcarioare nu permit acoperirea unor costuri lunare pe care un asemenea gigant online le are: servere proprii, personal, mentenanta IT, energie etc.

Sebastien Delcampe si echipa sa

Sebastien Delcampe si echipa sa

Deocandata, incepand cu 1 septembrie 2012, se va implementa prima etapa a proiectului „Curatenie printre licitatii”, care consta in intoducerea unui comision fix suplimentar de 0.15 Euro pentru orice produs vandut. Pe langa acesta, raman valabile listarile gratuite si comisioanele percepute lunar in cazul vanzarilor, conform tabelului in vigoare. Daca vreti sa contribuiti la urmatorii pasi ai proiectului, o puteti face, trimitand ideile voastre de imbunatatire a serviciilor furnizate, intr-un formular special.

Aceasta extra-comisionare de 0.15 Euro are menirea sa lichideze listarile cu preturi derizorii, in asa fel incat fiecare colectionar sa fie responsabilizat in privinta produselor postate. Se presupune ca acestea ar trebui sa fie cat mai atragatoare ca sa-si gaseasca rapid musterii. Prin acest prim pas, Delcampe incearca eliminarea a mii de pagini suprasaturate de maruntisuri care nici nu se vand, nici nu prezinta relevanta printre pasionatii-cunoscatori si care au ajuns sa irite un mapamond intreg. Din cauza acestei aglomerari, Delcampe devenise ineficient, atat in cautarile specializate, cat si in volumul de vanzari.

ULTIMA ORA: 

1. Primul pas de introducere a extra-comisionului la vanzare va fi aplicat DOAR produselor nou listate dupa data de 1 septembrie (nu sunt luate in calcul repornirile unor licitatii mai vechi).

2. Toate produsele listate pana la 1 septembrie NU vor face obiectul acestei extra-comisionari.

3. Incepand cu 1 ianuarie 2013, TOATE produsele de pe site vor fi supuse comisionarii suplimentare.

2 comentarii

 1. Dragos din Piatra
  Dragos din Piatra
  24/08/2012 at 10:01

  Buna treaba!
  Si mai buna ar fi fost o „resetare” a tuturor postarilor. Sa vezi cum dispareau instant toate miile de maruntisuri de gen „oale stampilate”.
  🙂
  iar apoi oamenii gospodari si responsabili(zati) isi faceau fiecare curatenie in ograda si clasorul aferent! si nu mai postau toate gunoaiele.
  E bun si inceputul asta, insa planul fiind pe termen lung rezultatele vor aparea incet, treptat. Si poate multi deja si-au pierdut rabdarea. Eu unul n-am mai intrat de vreo doua luni pe acolo.
  Sa le uram succes!

 2. Daniel
  24/08/2012 at 10:15

  @Dragos: I-a mai pasuit vreo 4 luni pe cei care deja au postate „ulcele” la bucata, dar din ianuarie Delcampe va arata mai aerisit. Speranta moare ultima!

Lasă un răspuns

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url