Băse, ai un DA din partea mea! Cinstit.

Categorii:Arcu' lu' Marcu
Daniel

N-am nici cea mai mica indoiala ca acum se verifica in realitate ceea ce scrisesem in noiembrie 2010, atunci cand ii descopeream public o noua fata: aceea de „Cel mai urat dintre pamanteni„. Băse joaca totul pe o ultima carte, fata in fata cu mine, incercand sa-mi distraga atentia de la potul imens adunat timp de 8 ani. De fapt, simt ca sunt partas la ultima cacealma a unui mare jucator. Presedinte jucator.

DA - Votul meu cinstit la Referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu din 29 iulie.

DA – Votul meu cinstit la Referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu din 29 iulie.

Il privesc in ochi cand imi spune ca e cinstit. Iau de bun cuvantul lui, cu toate ca stiu ca e un jucator aflat la ananghie. Apoi, ma trezesc ca pluseaza si-mi cere cat nu am la mine ca sa pot onora miza. Incep sa ma gandesc daca e bine sa platesc, imprumutandu-ma, macar pentru a-i vedea cartea. Nu am decat o pereche de septari. Clipele trec greu, cu vorbe atent strecurate de pe margine si tot felul de aluzii referitoare la justetea felului in care a procedat marele jucator.

Incep sa ma simt singur, usor intimidat, ca atunci cand instinctul de conservare iti sopteste ca cea mai buna aparare este contraatacul, dar bunul simt te impiedica sa ripostezi. Ridic ochii din pamant si nu am curajul sa plusez, la randul meu. Mi-e de ajuns daca voi afla cu cine am de-a face: un mare jucator, asa cum il stie toata lumea, sau un blufeur de meserie? Ma ridic in picioare si ma aud strigand: „DA, cu sec”! Ma simt umilit cand imi descopar cartile in fata asistentei si a lui, dar nu fac decat sa joc cinstit pana la capat. Intuitia nu ma inselase: cartile aruncate in sila pe masa de presedintele jucator nu erau decat o quinta sparta…2 comentarii

 1. Cornelius
  14/07/2012 at 09:35

  DA, Un DA hotărît şi de la mine!
  Nu ştiu eu ce e o fi quintă spartă, chintă lipită, reconstituită sau întreagă, dar ştiu sigur că o să fac tot posibilul să aibă şi de la mine Băse un DA.

 2. Andrei
  Andrei
  18/07/2012 at 16:24

  Eu nu inteleg un lucru : cum poate crede un om ca doar el gandeste corect cand de atatea ori s-a contrazisin declaratii. Tupeul acesta a inceput sa jigneasca buna credinta a omului simplu.
  Un sincer DA si din partea mea.

Lasă un răspuns

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url