American Pickers sau cum sa promovezi pasiunea pentru colectii

Daniel

E ziua Americii si m-am gandit sa ne bucuram impreuna, pe masura pasiunii noastre si a aspiratiilor care insotesc existenta unui colectionar. De fapt, aceasta postare era programata sa apara cu un an in urma, cand in grila de canale Dolce a fost introdus History Channel, iar eu cu artista mea descopeream noapte de noapte episoadele „Culegatorilor americani”. American Pickers, un fel de scormonitori de colectii, care bat America in lung si-n lat ca sa descopere prin magazii darapanate tot felul de obiecte vechi pe care le redau circuitului colectionistic.

Au facut din asta un stil de viata si, totodata, o meserie pe care o promoveaza cu succes in randul telespectatorilor din lumea intreaga pentru al 4-lea sezon la rand. Mike si Frank sunt doi prieteni din copilarie care au ales sa fie cautatori de antichitati prin curtile americanilor de rand cu mai bine de 20 de ani in urma. Traiesc din ceea ce descopera si pun in vanzare la sediul firmei lor din Iowa sau pe net, cu ajutorul „tipei de la birou” – Danielle. Ca sa reusesti sa faci asa ceva iti trebuie pasiune, dar si documentare, fara de care toate lucrurile pe care le gasesc nu ar parea decat niste gramezi de gunoaie. De fapt, motto-ul lor este: „Acolo unde ceilalti nu vad decat un gunoi, noi vedem valoarea obiectului”. Un alt fel de a spune ca „gunoiul unuia este comoara altuia”.

Echipa American Pickers (sursa)

Echipa American Pickers (sursa)

Emisiunea tv a fost lansata de History Channel in data de 18 ianuarie 2010 si de atunci a strans o multime de fani pe Facebook, unde la sfarsitul anului trecut HyperActive lansa aplicatia „Colectionarul”, la solicitarea UPC, prin intermediul careia utilizatorii au fost incurajati sa porneasca in cautare de antichitati.

Va dati seama ca era o simpla aplicatie virtuala cu premii, dar care indraznea sa promoveze pasiunea de a colectiona printre cei care urmareau seria tv American Pickers. Un prim pas in atragerea tinerilor in aceasta frumoasa si nobila pasiune, indiferent de preferinte, care vine si contureaza o modalitate concreta prin care se poate resuscita domeniul colectionistic in Romania.

Trebuie sa spun pentru cei care nu sunt familiarizati cu seria American Pickers ca, inainte de a fi negustori pe piata de antichitati, Mike Wolfe si Frank Fritz sunt colectionari. Mike este innebunit dupa biciclete, iar Frank are o colectie impresionanta de ambalaje metalice vechi (in special, de uleiuri industriale). Impreuna mai au un punct comun in cautarile lor, fiind si amatori de motociclete clasice. Daca vreti sa-i revedeti sau sa-i cunoasteti, va spun ca din 7 iulie incepe difuzarea unor noi episoade „Pe urmele antichitatilor„. Eu, unul, abia astept!

P.S.: Happy Birthday America, wherever you are, and let’s find some stuff! 🙂Un comentariu

 1. Andrei
  Andrei
  08/07/2012 at 22:59

  Urmaresc si eu aceasta emisiune .
  Imi pace pina la un punct . Cand incep sa faca socoteli.
  Apreciez faptul ca se pun in circulatie valori culturale si tehnice uitate,ascunse,ruginite,ponosite.
  Oricum imi plac scormonitorii de poduri si baraci , ca si tie !

Lasă un răspuns

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url