„Arena Nationala”, direct din brazda in clasoare

Categorii:Filatelie
Daniel

Acum, sa stiti ca n-am nici o contra vizavi de stadionul ce tocmai inaltara bravii constructori ai capitalismului. Strategii emisiunilor romanesti de marci postale, vizionari ca-ntotdeauna, au purces in a ne arata cu creionul pe hartie „Noul Bucuresti”, care va sa zica. Dupa „Pasajul Basarab„, e randul „Arenei Nationale” sa se aseze triumfatoare in clasoarele colectionarilor, apoi, mai mult ca sigur, va urma sa sfideze trecerea timpului „Centrul Istoric” din Noul Bucuresti…

Stadionul asta e incarcat de istorie: „23 August”, „Lia Manoliu” iar acum „National Arena”. De fapt, nu stiu daca n-o fi blestem ca, dupa ce au marsaluit in fata conducatorului iubit, falfaind din steguletele parguite del putin o data pe an, apoi s-au dezis de titulatura fostei zile nationale inlocuind-o cu numele marei atlete din anii ’60, dupa ce au fugarit „basica prin nasip” cu danezii de stiau jocul pe plaja mai bine ca noi, spectatorii au privit vrajiti la doctrina ezoterica a brazdei zburatoare. De sub plug, de sub crampoane, tot aia.

"Arena Nationala" - Timbrul de 5 Lei

"Arena Nationala" - Timbrul de 5 Lei

Un stadion, trei stadioane

Parca e un facut, va spun, sa asistam neputinciosi cum altii calca in picioare farame de istorie, nu neaparat glorioase, inaltand spre cer monumentele prostiei, ale spagii, ale influentei politicului in sfera sportiva. Daca te risti sa mergi pe mana lor, esti mancat! Curcanii astia infoiati cu pompa ajung de rasul curcilor, crezandu-se in mintea lor fazani.

Acum, ca tot veni vorba de surle si trambite sparte, intreb si eu ca spectatorul care asista la spectacolul filatelic de azi: cat era sa se mai astepte o luna, o luna si ceva, ca sa se emita o serie de 3 marci postale, in loc de una, cu noile stadioane romanesti? La Ploiesti, s-a inaugurat deja noul stadion al petrolistilor („Ilie Oana”), iar la Cluj, e gata acusica si arena care va gazdui meciurile Universitatii. Meritau macar aceeasi atentie, din partea responsabililor cu timbrele colorate in cadrul Directiei Fabrica de Timbre, chiar daca sumele investite sunt cu mult sub ametitoarele 230 de miloane de euro „cheltuite” in capitala.

"Arena Nationala" - Minicoala de 10 timbre de 5 Lei

"Arena Nationala" - Minicoala de 10 timbre de 5 Lei

DATE TEHNICE

Arena Nationala” este a 23-a emisiune din 2011 lansata de Romfilatelia pe data de 6 septembrie, compusa dintr-un timbru cu valoarea nominala de 5 Lei, tiparit offset pe hartie cromo-gumata din Anglia.

Timbrele au fost imprimate in coli de 20 de timbre, in minicoli de 10 timbre si in blocuri de doua timbre.

"Arena Nationala" - FDC

"Arena Nationala" - FDC

TIRAJE

Tirajul total al emisiunii este de 39.600 de timbre (4.000 de timbre in coli de 20 timbre, 18.000 de timbre in minicoli de 10 timbre si 17.600 de timbre in blocuri de doua timbre), distribuit astfel:

Compania Nationala Posta Romana= 4.000 timbre (in 200 coli de 20 de timbre).

Romfilatelia= 35.600 timbre (din care 18.000 timbre in 1.800 minicoli de 10 timbre + 17.600 timbre in 8.800 blocuri de 2 timbre).

"Arena Nationala" - Bloc de doua timbre

"Arena Nationala" - Bloc de doua timbre

NUMERE DE LISTA

Timbrul “Arena Nationala” figureaza in Lista de preturi la numarul LP 1915, blocul de 2 timbre la pozitia LP 1915 a. Au mai fost emise 325 de plicuri prima zi si un carton filatelic (LP 1915 b), intr-un tiraj de 230 exemplare.

"Arena Nationala" - Carton filatelic

"Arena Nationala" - Carton filatelic

PRETURI

Iata care sunt preturile cu care gasiti timbrele si produsele filatelice pe okazii.ro:

1. Timbru= 5 Lei

2. Minicoala de 10 timbre= 50 Lei

3. Blocul de 2 timbre= 10 Lei

4. FDC= 14 Lei

5. Carton filatelic= 16 Lei

NOTA: Machetele emisiunii au fost realizate de Mihai Vamasescu.

2 comentarii

 1. Cristian Lisandru
  30/09/2011 at 10:03

  Deja în timbre? Frumos, nu mă aşteptam. E drept că avem un stadion deosebit acum, s-a rezolvat şi problema cu gazonul. Din păcate, ţinând cont şi de rezultatul Rapidului, nu ne putem bucura pe deplin pentru rezultate. Acestea lipsesc, cel puţin deocamdată. Iar aici nu are nicio vină stadionul. Gânduri bune, Kolector!

 2. Daniel
  Daniel
  30/09/2011 at 10:48

  @Cristian: Sa stii ca unul din principalele roluri ale marcilor postale este acela de a sarbatori sau comemora evenimentele timpului in care au fost emise. In ceea ce priveste inversunarea echipelor romanesti de a scoate un egal, ce sa mai comentez? Patetism mioritic dintr-un cult al inferioritatii mentale, vizavi de sansele egale in obtinerea victoriei sportive, al slabei pregatiri, al lipsei de talent nativ etc. Ganduri alese, pe masura!

Lasă un răspuns

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url