Catalogul emisiunilor filatelice din Exilul Romanesc

Daniel

In sfarsit, m-am lansat! Prima mea carte de specialitate filatelica, dedicata Exilului Romanesc, este acum la vanzare. Multumirile mele se indreapta spre cei care au avut rabdarea sa ma inteleaga si sa suporte amanarile din august si pana acum, buni prieteni si colectionari de seama. Ii multumesc si prietenului de cursa lunga, cel care a facut pana la urma ca un text cules pe o tastatura de calculator si niste imagini digitale sa ajunga in formatul finit in care veti rasfoi cartea.

Cat despre Maria inimii mele, ea a stiut sa ma ajute cand eram pus pe treaba, tot ea a stiut sa ma lase in „barlog” atunci cand ma retrageam pentru conceptie, ea m-a iubit in tot timpul asta de vreo 6 luni, cat a durat intreg proiectul. Si tot ea, draga de ea, a realizat prima varianta a copertei, nu foarte diferita de cea finala (procesata si optimizata de Bacilu’). Ca sa intelegeti si voi de ce ne prea-iubim. Ne avem unul pe celalalt si asta este de ajuns ca sa fii fericit o viata.

M-am lansat! Daniel Marcu, autorul "Catalogului emisiunilor filatelice din Exilul Romanesc"

Daniel Marcu, autorul "Catalogului emisiunilor filatelice din Exilul Romanesc"

Date tehnice

Cateva date tehnice sunt absolut necesare, inainte de a va dezvalui si unele elemente ale continutului. Cartea are 200 de pagini, in format A4, tiparite offset in policromie integrala (full color). Hartia folosita la interior este dublu cretat mata 130 gr./mp, iar cartonul copertei este dublu cretat lucios 350 gr./mp cu folie laminata.

Tirajul hotarat inca de la inceputul proiectului a fost de 200 exemplare, din care primele 20 de volume sunt numerotate de la 01 la 20 si poarta semnatura autorului (fiind mentionata ca editie bibliofila).

Continut

Am structurat Catalogul in 6 capitole + bibliografie, din care prima parte reda, in sinteza, cadrul istoric al fenomenului exilului romanesc, urmatoarele 4 capitole sunt dedicate tarilor cunoscute in care exilul s-a manifestat pe cai filatelice (Spania, Brazilia, Canada, Germania), iar ultima parte reprezinta addenda emisiunilor comemorative ale Exilului Romanesc din Spania, practic ultimele realizari filatelice, de dupa 1990, ale initiatorilor Traian Popescu si Flor Strejnicu.

In carte gasiti 600 de imagini scanate cu vignete, colite, minicoli, coli, eseuri, erori, plicuri prima zi, carnete de prezentare, plicuri filatelice sau circulatii postale. Practic, au fost cuprinse toate piesele din colectia proprie a autorului (cca. 95% din materialul scanat), la care s-au adaugat cateva piese unicat prezentate din colectia Dr. Mircea Dragoteanu din Cluj-Napoca (erori si eseuri), Cornelius Ionescu (cele doua piese circulate cu vignete din Exilul Romanesc in Germania) si Dragos Vornicu din Piatra Neamt (varietati ale unor fdc-uri si carnete de prezentare) + unele minicoli din colectia Horia Tanasoiu din Timisoara.

Pentru prima data, colectionarii emisiunilor din Exilul Romanesc din Spania au posibilitatea de a-si evalua propriile colectii, pentru ca am reusit stabilirea unei formule de calcul care are la baza algoritmul cercetatorului Christopher Brainard – autorul celebrului „Catalog of Hungarian Occupation Issues”. Consider ca preturile orientative in Euro, care apar in dreptul fiecarei emisiuni sunt cat se poate de aproape de cele existente pe piata filatelica interna si internationala si chiar reusesc sa repuna in limite realiste unele evaluari exagerate venite, in special, dinspre tarile francofone.

Ma bucur ca am reusit, in sfarsit, sa prezint de-a lungul cartii TOATE plicurile prima zi si TOATE carnetele de prezentare, mai putin cunoscute publicului larg si colectionarilor, iar unele varietati chiar necunoscute pana la acest moment. Ma simt implinit, o stare de spirit cu care imi doresc sa mai am de-a face „cat mai suntem, cat mai sunt”…

PENTRU COMENZI

Pretul Catalogului este 220 lei (taxa de expeditie inclusa, valabil pentru cumparatori din Romania).

Pentru comenzi, ma puteti contacta direct pe mail, apasand butonul „CONTACT”.

Ofer discounturi substantiale tuturor librariilor si retelelor de distributie interesate de achizitionare en-gros (minim 5 exemplare).

8 comentarii

 1. Dragos din Piatra
  Dragos din Piatra
  26/11/2010 at 16:58

  Felicitari Daniel!
  In sfarsit putem rasufla usurati!
  Insa abia astept sa intru in posesia lui, sa petrec vreo 2-3 zile si nopti de studiu aprofundat. Mi-e dor de perioada de pionierat!..
  🙂

 2. cotoi
  cotoi
  26/11/2010 at 21:29

  Bravo! Sincere felicitări şi abia aştept să pun mâna pe el. Cred că mâine o să-l anunţ şi eu pe blogul meu.
  Cornelius

 3. Daniel
  Daniel
  27/11/2010 at 21:01

  @Dragos & cotoi: Abia astept sa-l cititi ca sa-mi spuneti ce si unde mai trebuie bibilit (pentru editia a II-a)… Multumesc de promo-blog 🙂

 4. Sergiu
  Sergiu
  06/01/2011 at 16:38

  Felicitari Daniel! Cu toate ca nu sunt un Kolektor ci un Rysypytorr ;), sa stii ca urmaresc cu sufletul la gura realizarile tale si ale minunatei sotii. Astept sa intru si eu in posesia unui autograf care sunt sigur ca va fi nepretuit peste ani. Toate cele bune de pe frontul de sud! Doamne-ajuta!

 5. Daniel
  Daniel
  10/01/2011 at 11:46

  @Sergiu: Risipitorii au si ei rolul lor intr-o economie de piata. Mai ales daca aceasta „duduie”! 🙂 Multam pentru randurile si gandurile onorante, incerc sa fac fata unor vremuri care nu mi se potrivesc. Sper ca si reusesc, macar prin unele locuri de suflet. Un An Nou pe masura inimii tale mari!

 6. Daniel Focsa
  Daniel Focsa
  28/01/2011 at 02:10

  Va felicit, este o realizare de exceptie !

  Daniel Focsa
  http://daniel-focsa-istorieromaneasca.blogspot.com/

 7. Daniel
  Daniel
  28/01/2011 at 02:41

  @Daniel Focsa: Multumesc pentru aprecierile venite din partea unui iubitor de istorie romaneasca! Avem nevoie de adevarul istoric, nu de mistificarea realitatii, prejudecata ideologica si indoctrinarea spirituala. Te felicit, la randu-mi, pentru reusitele editoriale!

 8. Daniel Focsa
  Daniel Focsa
  28/01/2011 at 14:42

  Multumesc la randu-mi !

Lasă un răspuns

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url