P.S. la Copilarii, plicuri cu timbre si clasoare chinezesti

Daniel

Tineti minte ca va intrebam in articolul cu pricina daca stiti pe cineva care a castigat ceva la plicurile “pline de premii”, in urma shoppingurilor filatelice de altadat’. Am primit oarece lamuriri de la Mircea: „Erau niste dreptunghiuri de hartie groasa, cam de dimensiunea unui numar matricol, care aveau inscrisa pe ele o suma, am vazut de 5 si de 10 lei. Un fel de voucher, pe care puteai sa-l rascumperi la magazinul Filatelia… indeobste, cu alte plicuri filatelice„. In plus, mi-a confirmat si tanarul filatelist Romeo Titorencu: „premiul era un clasor cu timbre dar nu a fost ridicat , imi aduc aminte ca am casticat cupoane valorice si de 100 de lei cu care puteai sa iti iei timbre.

Am pus cap la cap informatiile, dar ceva nu-mi dadea pace. Am fost prea curios o copilarie intreaga sa vad cu ochii mei bonurile castigatoare, ca sa nu am parte macar la batranete de niscaiva noroc… 🙂

Cupon filatelic cu valoare in castiguri de 5 Lei - fata

Cupon cu valoare in castiguri filatelice de 5 Lei - fata

L-am gasit!!! Intr-unul din zecile de clasoare ale unui batran colectionar, care mi-au poposit in casa pentru scurta vreme la inceputul saptamanii. Va dati seama ca nu mi-a ars prea mult de timbre, eu cu ochii numai dupa cuponul albastru. Si nu m-am lasat pana nu l-am vazut odihnindu-se intr-unul din clasoarele nemtesti cu care mi-am primenit „garderoba” filatelica.

Cupon valoric de castiguri filatelice de 5 Lei - verso

Cupon cu valoare in castiguri filatelice de 5 Lei - verso

Dupa cum vedeti, cuponul este dantelat, perforat 13 1/2 pe toate laturile, un amanunt de care nu aveam habar. Tiparul este negru pe albastru (avers) si negru pe alb (revers), fireste negumat. Voi continua sa scotocesc si prin alte colectii, doar-doar voi mai gasi astfel de bonuri spre completarea setului nominal.

P.S.: Nu-mi iese din minte cum am scris pe 11 martie despre subiectul asta, iar 10 zile mai tarziu am dat intamplator peste obiectul fanteziilor mele de copilandru-colectionar. Dupa 29 de ani. Destin pur sau noroc chior?

9 comentarii

 1. Mircea Popescu
  26/03/2010 at 13:07

  Fix ala-i. Stampila triunghiulara si tot dichisul.

  Cere si vei primi, cum zice arabu’.

 2. Daniel
  Daniel
  26/03/2010 at 13:18

  @Mircea Popescu:
  E-he, bine-ar fi sa fie-asa, ca tare-mi mai doresc cate unele… 🙂

 3. ana
  ana
  26/03/2010 at 14:19

  Imi place sa cred ca e vorba de destin 🙂 Sunt romatioasa, stiu, dar parca ar fi o confirmare ca esti acolo unde trebuia sa fii 🙂 E o senzatie super, nu?

 4. Daniel
  Daniel
  26/03/2010 at 14:26

  @ana:
  Si mie-mi place, nu zic nu, asta daca n-o fi o cursa intinsa de liberul arbitru… Da’ tare-i bine sa fii la locul potrivit, macar din cand in cand 🙂

 5. titorencu romeo
  titorencu romeo
  26/03/2010 at 16:11

  frumoase amintiri

 6. Andrei
  Andrei
  15/08/2010 at 23:11

  Hei , am nimerit cel putin zece biletele din astea prin plicurile filatelice cu premii. Cum le nimeream ? Simplu : de la al doilea , nimerit iarasi intamplator , mi-am dat seama ca plicurile castigatoare erau mai subtiri, adica cu mai putine timbre in ele. Ma duceam cu biletele la Filatelie ( magazinul filatelic al postei ) si-mi alegeam timbrele care-mi placeau. Tin sa mentionez ca de fiecare data ma serveau cu serii cu ani buni mai vechi decat cele ale momentului , ceea ce-mi facea o placere deosebita. Se minuna fratele meu de unde scot seriile alea dar am pastrat TOT secretul cu sfintenie.

 7. Daniel
  Daniel
  16/08/2010 at 09:20

  @Andrei: Binevenita completarea ta pentru povestile filatelice ale copilariei. Multam!

 8. Radu FLORIAN
  Radu FLORIAN
  08/08/2011 at 19:18

  Servus! Prin anii 80, la Sibiu, eu cumparam acele plicuri rosii sau albastre de la un chiosc de bilete si ziare, situat chiar intr-o statie de bus(normal, nu?)…am gasit si eu de 2-3 ori cupoanele magice de 5lei…de fapt vanzatoarea era chiar mama unui coleg de clasa, asa ca treceam saptamanal si ne luam plicul fiecare…asta pana cand am inceput sa am prea multe timbre in dublu-triplu…
  Mai ales iarna (zapada mare, nu ca acuma!) , faceam pe jos dus-intors cca. 4km, pana la chioscul cu pricina, doar-doar or mai fi niscaiva plicuri noi pline cu comori din lumea-ntreaga! Mai am inca timbrele si vechile clasoare DDR(coperta rosie/pe fond alb si coperta albastra/pe fond negru).

Lasă un răspuns

Your message*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Name*
Email*
Url